Zoet aardappel-husseltje

Rauwe andijvie met zoete aardappelpuree

Dit heb je nodig!

  • 500 gram zoete aardappel
  • 500 gram aardappel
  • 1 stronk andijvie
  • 3 grote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 gr margarine
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 250 milliliter halfvolle melk
  • peper

Zo maak je het:

  1. Zet een pan met een flinke bodem water op het vuur. Schil de aardappelen en snijd ze in blokken. Kook de aardappelen in 15-20 minuten gaar.
  2. Snijd de stronk af aan de onderkant van de andijvie. Maak de groente schoon en pel de uien en knoflook.
  3. Snijd de ui en knoflook zo klein mogelijk. Snijd het blad van de andijvie in smalle repen.
  4. Doe de margarine in een koekenpan en zet het op laag vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak zachtjes goudgeel.
  5. Doe de melk in een steelpannetje en maak warm. Pas op dat de melk niet overkookt.
  6. Stamp de gare aardappelen fijn en maak ze smeuïg met de warme melk.
  7. Voeg het uien- knoflookmengsel toe en meng goed. Roer tot slot de rauwe andijvie er doorheen. Maak op smaak met de theelepel chilipoeder en wat snufjes peper.

Tip: Lekker met roerbak vlees of tofu