
Rauwe andijvie met zoete aardappelpuree
Dit heb je nodig!
- 500 gram zoete aardappel
- 500 gram aardappel
- 1 stronk andijvie
- 3 grote uien
- 2 teentjes knoflook
- 75 gr margarine
- 1 theelepel chilipoeder
- 250 milliliter halfvolle melk
- peper
Zo maak je het:
- Zet een pan met een flinke bodem water op het vuur. Schil de aardappelen en snijd ze in blokken. Kook de aardappelen in 15-20 minuten gaar.
- Snijd de stronk af aan de onderkant van de andijvie. Maak de groente schoon en pel de uien en knoflook.
- Snijd de ui en knoflook zo klein mogelijk. Snijd het blad van de andijvie in smalle repen.
- Doe de margarine in een koekenpan en zet het op laag vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak zachtjes goudgeel.
- Doe de melk in een steelpannetje en maak warm. Pas op dat de melk niet overkookt.
- Stamp de gare aardappelen fijn en maak ze smeuïg met de warme melk.
- Voeg het uien- knoflookmengsel toe en meng goed. Roer tot slot de rauwe andijvie er doorheen. Maak op smaak met de theelepel chilipoeder en wat snufjes peper.
Tip: Lekker met roerbak vlees of tofu