
Spaanse aardappeltortilla met gemengde salade
Dit heb je nodig!
- 1 kilo aardappelen
- 1 paprika
- 1 avocado
- 1 courgette
- 1 krop sla of ijsbergsla
- 2 tomaatjes
- 1 komkommer
- 1 ui
- 1 citroen
- 4 eetlepel olijf- of zonnebloemolie
- 6 eetlepels volle melk
- 6 eieren
- peper
Zo maak je het:
- Zet een pan met een flinke bodem water op het vuur. Schil de aardappelen en kook ze in 16 minuten net gaar.
- Snijd de sla fijn. Was de sla en laat drogen.
- Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit en schil. Snijd hem in kleine stukjes. Was de tomaten en komkommer en snijd ze.
- Maak de saladedressing door twee eetlepels olijfolie, het sap van de citroen en wat peper te mengen. Giet de dressing over de salade en meng erdoor heen. Voeg de stukjes tomaat, avocado en komkommer toe aan de salade en vermeng.
- Pel de ui en snijd ‘m in zo klein mogelijke stukjes. Spoel de paprika schoon, snijd ‘m in de lengte door en verwijder de witte pitjes en het steeltje. Snijd de paprika in kleine stukjes.
- Snijd de aardappel in dunne plakken.
- Verwarm de margarine in een hapjespan op een halfhoog vuur en bak hierin de plakken aardappel in een paar minuten goudgeel. Voeg ook de stukjes ui en paprika toe aan de koekenpan en bak ze 3 minuten mee.
- Sla de eieren op de rand van een kom kapot en breek ze open in de kom. Voeg de melk toe. Klop het mengsel los met een garde. Voeg het eimengsel toe aan de koekenpan. Leg een deksel op de pannen en laat de eieren in 10 minuten gaar worden op halfhoog vuur.
- Als de bovenzijde gestold is, doe dan een groot bord op de hapjespan en draai de tortilla om, totdat ook die kant gestold is. Breng op smaak met snufjes peper.
- Serveer de tortilla warm met de salade. Snijd de tortilla aan tafel aan.
Tip: Ook lekker met een frisse dressing van volle yoghurt, knoflook, mayonaise en bieslook.