
Pannenkoek reepjes met spitskool
Dit heb je nodig!
- 1 prei
- 1 teen knoflook
- 1/4 spitskool
- 2 bosuitjes
- 1 ui
- 1 takje peterselie
- 8 eieren
- 200 milliliter kokosmelk
- 400 gram volkoren- of basmatirijst
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel komijn
- peper
Zo maak je het:
- Bereid de rijst volgens de instructie op de verpakking. LET OP: doe de rijst pas in de pan als het water kookt.
- Pel de ui en knoflook en snijd ze zo klein mogelijk.
- Spoel de spitskool en prei af. Snijd van de prei het kontje aan de onderkant eraf, snijd ‘m vervolgens in de lengte doormidden en snijd halve ringen. Snijd de spitskool doormidden en snijd de harde kern weg. Snijd de overgebleven bladeren vervolgens in dunne reepjes.
- Verwijder van de bosuitjes het onderste gedeelte met de worteltjes. Snijd de bosuitjes in smalle ringen.
- Verhit de olie in een wok op midden-hoog vuur en fruit hierin de ui, de bosuitjes en knoflook.
- Voeg na 3 minuten de spitskool en prei toe. Roer de groenten door elkaar en laat 6 minuten op laag vuur staan. Voeg de korianderpoeder en komijn toe.
- Sla de eieren op de rand van de kom kapot en breek ze open. Doe het eiwit en het eigeel in de kom en voeg de kokosmelk toe. Klop het mengsel los met een garde.
- Pak een extra koekenpan en zet de pan op een halfhoog vuur. Doe de helft van het groentemengsel in de pan. Verdeel het ei- mengsel over de beide pannen. Leg een deksel op de pannen en laat de eieren in 10 minuten gaar worden
- Pluk de blaadjes van de peterselie en snijd ze fijn. Roer de peterselie door de rijst.
- Breng de kokospannenkoeken op smaak met wat snufjes peper en snijd ze in smalle reepjes. Verdeel ze over de rijst.