
Aardappel in schil met paprika- kruidensaus en sperziebonen
Dit heb je nodig!
- 4 grote aardappelen
- 600 gram sperziebonen
- 1 paprika
- ½ ui
- knoflook
- 3 takjes peterselie
- 10 sprietjes bieslook
- 50 gram margarine
- 10 eetlepels volle yoghurt
- 300 gram tofu
- peper
- paprikapoeder
Zo maak je het:
- Was de ongeschilde grote aardappelen en doe ze in een pan met een flinke bodem water.
- Kook ze in ca. 25 minuten en prik met een vork om te controleren of ze al gaar zijn.
- Maak de sperziebonen schoon en kook ze in een bodempje water in ca. 10 minuten gaar.
- Pel de ui en knoflook en snijd ze heel fijn.
- Was de peterselie, bieslook en paprika en snijd of knip ze in kleine stukjes.
- Meng de ui, knoflook, peterselie, bieslook en paprika door de yoghurt. Breng op smaak met wat snufjes peper.
- Snijd de tofu in blokjes en bestrooi de blokjes met peper en paprikapoeder. Doe de margarine in een hapjespan en bak de tofu op een half- hoog vuur rondom bruin.
- Maak met een mes een inkeping in de aardappel en vul ruim met de yoghurt- kruidensaus. Serveer de aardappel met de tofublokjes en sperziebonen.