Potig Kostje

Aardappel in schil met paprika- kruidensaus en sperziebonen

Dit heb je nodig!

  • 4 grote aardappelen
  • 600 gram sperziebonen
  • 1 paprika
  • ½ ui
  • knoflook
  • 3 takjes peterselie
  • 10 sprietjes bieslook
  • 50 gram margarine
  • 10 eetlepels volle yoghurt
  • 300 gram tofu
  • peper
  • paprikapoeder

Zo maak je het:

  1. Was de ongeschilde grote aardappelen en doe ze in een pan met een flinke bodem water.
  2. Kook ze in ca. 25 minuten en prik met een vork om te controleren of ze al gaar zijn.
  3. Maak de sperziebonen schoon en kook ze in een bodempje water in ca. 10 minuten gaar.
  4. Pel de ui en knoflook en snijd ze heel fijn.
  5. Was de peterselie, bieslook en paprika en snijd of knip ze in kleine stukjes.
  6. Meng de ui, knoflook, peterselie, bieslook en paprika door de yoghurt. Breng op smaak met wat snufjes peper.
  7. Snijd de tofu in blokjes en bestrooi de blokjes met peper en paprikapoeder. Doe de margarine in een hapjespan en bak de tofu op een half- hoog vuur rondom bruin.
  8. Maak met een mes een inkeping in de aardappel en vul ruim met de yoghurt- kruidensaus. Serveer de aardappel met de tofublokjes en sperziebonen.