Maaltijdsoep met witte bonen en wortels

Dit heb je nodig!
- 800 gram wortelen
- 2 hele preien
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 500 gram witte bonen uit blik
- 75 gram margarine
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 liter water
- 1 groentebouillontablet
- peper
Zo maak je het:
- Maak de groente schoon en pel de ui en knoflook.
- Snijd de ui en de knoflook zo klein mogelijk.
- Snijd de wortels in plakjes.
- Doe de margarine in een hapjespan. Zet het op laag vuur.
-
Wacht tot de margarine gesmolten is. Voeg dan de knoflook, ui en kerrie toe en
bak het zachtjes goudgeel. -
Voeg voorzichtig het water, de bouillontablet en de wortelplakjes toe en breng
het aan de kook. Kook de groente in 10 minuten gaar. - Pureer het met een staafmixer of in de keukenmachine fijn.
- Maak de prei schoon, snijd het kontje eraf en snijd de prei in dunne ringen.
- Spoel de witte bonen af.
-
Roer de preiringen en de witte bonen door de soep en kook de soep nog 5
minuten. Breng op smaak met wat snufjes peper. Voeg eventueel nog wat water
toe als de soep te dik is.
Tip: Lekker met sneetjes volkorenbrood