Een braaf pannetje

Zoete aardappelcurry met boontjes

Dit heb je nodig!

  • 800 gram zoete aardappel
  • 2 winterwortelen
  • 1 prei
  • 1 selderij
  • 1 limoen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepel kerriepoeder
  • 500 gram zwarte bonen
  • 8 eetlepels kokosmelk
  • peper

Zo maak je het:

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes.
  2. Verwijder de onderkanten van de prei en wortels. Maak ze schoon. Snijd de wortels in plakken en de prei in ringen.
  3. Doe de olie, samen met de prei en kerriepoeder, in een wokpan en wok het op een half-hoog vuur, al roerend, zacht.
  4. Schep de aardappelblokjes en schijfjes wortel in de pan. Voeg 8 eetlepels water toe aan het mengsel en stoof de groente in ongeveer 10 minuten gaar.
  5. Open het blik met zwarte boontjes en spoel ze af.
  6. Schep de zwarte boontjes en de kokosmelk door de groenten en warm het geheel goed door.
  7. Was de selderij en snijd het in kleine stukjes. Verdeel over het mengsel in de wokpan.
  8. Pers de limoen uit en maak het gerecht op smaak met wat sap en snufjes peper.