
Zoete aardappelcurry met boontjes
Dit heb je nodig!
- 800 gram zoete aardappel
- 2 winterwortelen
- 1 prei
- 1 selderij
- 1 limoen
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepel kerriepoeder
- 500 gram zwarte bonen
- 8 eetlepels kokosmelk
- peper
Zo maak je het:
- Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Verwijder de onderkanten van de prei en wortels. Maak ze schoon. Snijd de wortels in plakken en de prei in ringen.
- Doe de olie, samen met de prei en kerriepoeder, in een wokpan en wok het op een half-hoog vuur, al roerend, zacht.
- Schep de aardappelblokjes en schijfjes wortel in de pan. Voeg 8 eetlepels water toe aan het mengsel en stoof de groente in ongeveer 10 minuten gaar.
- Open het blik met zwarte boontjes en spoel ze af.
- Schep de zwarte boontjes en de kokosmelk door de groenten en warm het geheel goed door.
- Was de selderij en snijd het in kleine stukjes. Verdeel over het mengsel in de wokpan.
- Pers de limoen uit en maak het gerecht op smaak met wat sap en snufjes peper.