
Rijk gevulde chili sin carne
Dit heb je nodig!
- 1 winterpeen
- 1 paprika (groen)
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 2 maïskolven
- 1 takje peterselie
- 1 bakje cherry tomaatjes
- 400 gram bruine bonen
- 400 gram kidneybonen
- 250 gram volkoren rijst
- 200 milliliter kokosmelk
- 6 eetlepels olijfolie
- ½ theelepel chilipoeder
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels kerriepoeder
- peper
Zo maak je het:
- Bereid de rijst volgens de instructie op de verpakking. LET OP: doe de rijst pas in de pan als het water kookt. Giet het resterende water af en zet de rijst weg met het deksel op de pan.
- Pluk de peterselieblaadjes van het takje en snijd de blaadjes zo fijn als je kunt. Meng het als de rijst gekookt en afgegoten is door de rijst.
- Was de winterpeen en paprika’s. Snijd de paprika’s open en verwijder de steel en de pitjes. Verwijder van de wortel het kontje. Snijd alle drie in kleine blokjes.
- Pel de ui en de knoflook. Snijd beiden in kleine blokjes, de knoflook piepklein.
- Maak de blikjes bonen open en spoel ze af. Snijd de maiskorrels los van de kolven en brokkel ze allemaal los. Spoel de tomaten af en snijd ze in vier delen.
- Doe de olie in een grote hapjespan en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg ook de winterpeen toe en bak 3 minuten mee.
- Voeg de paprika’s en tomaten toe en bak 3 minuten al roerend mee. Bak daarna ook de specerijen 1 minuut mee. Breng het tot slot op smaak met wat snufjes peper.
- Hussel vervolgens de bonen door het groentemengsel en giet de kokosmelk erbij. Warm het geheel op in ca. 3 minuten. Serveer het met de rijst en chillen maar!