
Broccoli met pasta en tomaat
Dit heb je nodig!
- 2 stronken broccoli
- 4 tomaten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 500 gram penne
- 15 eetlepels volle yoghurt
- 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
- peper
Zo maak je het:
- Was de broccoli en tomaten. Snijd de stronk van de broccoli en snijd de bovenkant in kleine roosjes. Snijd de tomaten in 4 parten
- Pel de ui en de knoflook en snijd ze in kleine stukjes.
- Doe een ruime bodem water in een pan en kook de broccoli op hoog vuur in 3 minuten bijna gaar. Giet de roosjes af.
- Bereid de penne volgens de kookinstructie op de verpakking. LET OP: doe de pasta pas in de pan als het water kookt.
- Doe 1 lepel olijfolie in een hapjespan op laag vuur. Bak de ui en de knoflook tot de ui goudgeel is.
- Voeg aan het mengsel de tomaten toe en bak ze tot ze uit elkaar vallen.
- Doe ook de broccoliroosjes in de pan en voeg tot slot al roerend de yoghurt toe. Verwarm de saus tot het door en door warm is.
- Verdeel de saus over de pasta en breng het op smaak met snufjes peper.
Tip: Ook lekker met magere gebakken spekjes of stukjes walnoot.