Blije boompjes pasta

Broccoli met pasta en tomaat

Dit heb je nodig!

  • 2 stronken broccoli
  • 4 tomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 500 gram penne
  • 15 eetlepels volle yoghurt
  • 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
  • peper

Zo maak je het:

  1. Was de broccoli en tomaten. Snijd de stronk van de broccoli en snijd de bovenkant in kleine roosjes. Snijd de tomaten in 4 parten
  2. Pel de ui en de knoflook en snijd ze in kleine stukjes.
  3. Doe een ruime bodem water in een pan en kook de broccoli op hoog vuur in 3 minuten bijna gaar. Giet de roosjes af.
  4. Bereid de penne volgens de kookinstructie op de verpakking. LET OP: doe de pasta pas in de pan als het water kookt.
  5. Doe 1 lepel olijfolie in een hapjespan op laag vuur. Bak de ui en de knoflook tot de ui goudgeel is.
  6. Voeg aan het mengsel de tomaten toe en bak ze tot ze uit elkaar vallen.
  7. Doe ook de broccoliroosjes in de pan en voeg tot slot al roerend de yoghurt toe. Verwarm de saus tot het door en door warm is.
  8. Verdeel de saus over de pasta en breng het op smaak met snufjes peper.

Tip: Ook lekker met magere gebakken spekjes of stukjes walnoot.