
Aardappel omelet met courgette en rode peper
Dit heb je nodig!
- 400 gram aardappelen
- 2 courgettes
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 75 gram margarine
- 8 eieren
- 8 eetlepels volle melk
- peper
Zo maak je het:
- Zet een pan met een flinke bodem water op het vuur. Schil de aardappelen en kook ze in 14 minuten net gaar.
- Pel de ui en knoflook en snijd ze zo klein mogelijk.
- Spoel de courgette schoon. Snijd het onderkantje van de courgette af.
- Snijd de aardappel in dunne plakken en de courgette in miniblokjes.
- Verwarm de margarine in een hapjespan op een halfhoog vuur en bak hierin de plakken aardappelen in een paar minuten goudgeel.
- Voeg ook de stukjes ui, knoflook en courgette toe aan de hapjespan en bak ze 3 minuten mee.
- Sla de eieren op de rand van de kom kapot en breek ze open. Doe het eiwit en het eigeel in de kom en voeg de melk toe. Klop het eimengsel los met een garde.
- Pak een extra hapjes- of koekenpan en zet de pan op een halfhoog vuur. Doe de helft van het aardappel-groentemengsel in de extra pan. Verdeel het eimengsel over de beide pannen.
- Leg een deksel op de pannen en laat de eieren in 10 minuten gaar worden.
- Breng de aardappelomeletten op smaak met wat snufjes peper. Snijd de omelet in punten.
Tip: Lekker met volkoren stokbrood.