
Spaghetti met rijk gevulde tomaten-groentesaus
Dit heb je nodig!
- 6 tomaten
- 1 tak peterselie
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 2 wortels
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 400 gram volkoren spaghetti
- 1 blikje tomatenpuree
- 4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
- 3 theelepels Italiaanse kruiden
- 1 theelepel kerriepoeder
- peper
Zo maak je het:
- Zet een pan met water voor de pasta op het vuur en bereid de pasta volgens de kookinstructie op de verpakking. LET OP: doe de pasta pas in de pan als het water kookt. Breek de pasta in drieën voordat je ze in de pan met kokend water gooit.
- Vul een pan voor de helft met water. Zet op hoog vuur tot het water kookt. Snijd de tomaten in (niet doorsnijden maar een klein kruisje aan de onderkant). Schil en pel ondertussen de ui en de knoflook en snijd ze fijn.
- Als het water kookt, dompel je de tomaten in het kokende water voor ongeveer 15 seconden. Haal de tomaten uit de pan en dompel ze in koud water. Verwijder het vel van de tomaten en snijd ze in kleine blokjes.
- Doe 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan op laag vuur. Bak de ui en knoflook tot de ui goudgeel is.
- Voeg aan het mengsel de tomatenpuree en tomaten toe en bak de tomaten al roerend tot ze uit elkaar vallen. Voeg de Italiaanse kruiden toe. Haal de saus van het vuur en doe in een kom.
- Spoel de overige groenten af. Snijd de steeltjes van de courgette en aubergine en snijd ze in plakjes en vervolgens in blokjes. Haal de kontjes van de wortels en snij ze in schijfjes.
- Verhit twee eetlepels olie in een hapjespan en doe de aubergine en wortel in de pan. Bak ze 3 minuten op laag vuur. Voeg vervolgens de courgette toe en bak het mengsel nogmaals 4 minuten. Voeg tot slot kerriepoeder en de tomatensaus toe. Roer het mengsel nog 2 minuten door en breng het op smaak met wat snufjes peper.
- Pluk alle blaadjes van de peterselie en hak ze fijn. Roer ze door de gare en inmiddels afgegoten spaghetti.
- Serveer de spaghetti met een flinke schep saus erover heen.
Tip: Ook lekker met geraspte kaas.