Groente zwaarden

Groentespiesjes in sinaasappeljus met ei en rijst

Dit heb je nodig!

  • 3/4 bloemkool
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 2 perssinaasappel
  • 4 eieren
  • 300 gram volkorenrijst
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peper
  • 8 metalen of grote houten barbecuespiesen

Zo maak je het:

  1. Leg de eieren in een steelpannetje en vul het pannetje met water. Zet het op hoog vuur tot het water kookt. Laat de eieren dan nog 5 minuten op laag vuur staan, giet ze af en vul opnieuw de pan met koud water om ze te laten schrikken.
  2. Zet een pan met water op het vuur en bereid de volkorenrijst volgens de instructie op de verpakking. LET OP: doe de rijst pas in de pan als het water kookt. Giet het resterende water af en zet de rijst weg met het deksel op de pan.
  3. Haal het groene blad van de bloemkool. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en was ze. Breng een bodempje water aan de kook en kook de bloemkoolroosjes in 3 minuten beetgaar. Laat ze uitlekken.
  4. Was de andere groente. Snijd de courgette in blokjes. Pel de ui en snijd in vieren.
  5. Pers de sinaasappels uit en meng het sap met 3 eetlepels olijfolie.
  6. Doe alle groenten in een kom en schep het sinaasappel-oliemengsel erdoor.
  7. Pel de eieren, snijd ze in parten en verdeel ze over de rijst.
  8. Rijg de groente om en om aan de spiesen.
  9. Doe 1 eetlepel olijfolie in een grillpan, zet de pan op half-hoog vuur en rooster de groentezwaarden heet en lichtbruin. Breng ze op smaak met snufjes peper.

Tip: Geef de groentezwaarden een Italiaans tintje met Italiaanse kruiden en vervang de rijst voor pasta.