
Groentespiesjes in sinaasappeljus met ei en rijst
Dit heb je nodig!
- 3/4 bloemkool
- 1 courgette
- 1 rode ui
- 2 perssinaasappel
- 4 eieren
- 300 gram volkorenrijst
- 4 eetlepels olijfolie
- peper
- 8 metalen of grote houten barbecuespiesen
Zo maak je het:
- Leg de eieren in een steelpannetje en vul het pannetje met water. Zet het op hoog vuur tot het water kookt. Laat de eieren dan nog 5 minuten op laag vuur staan, giet ze af en vul opnieuw de pan met koud water om ze te laten schrikken.
- Zet een pan met water op het vuur en bereid de volkorenrijst volgens de instructie op de verpakking. LET OP: doe de rijst pas in de pan als het water kookt. Giet het resterende water af en zet de rijst weg met het deksel op de pan.
- Haal het groene blad van de bloemkool. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en was ze. Breng een bodempje water aan de kook en kook de bloemkoolroosjes in 3 minuten beetgaar. Laat ze uitlekken.
- Was de andere groente. Snijd de courgette in blokjes. Pel de ui en snijd in vieren.
- Pers de sinaasappels uit en meng het sap met 3 eetlepels olijfolie.
- Doe alle groenten in een kom en schep het sinaasappel-oliemengsel erdoor.
- Pel de eieren, snijd ze in parten en verdeel ze over de rijst.
- Rijg de groente om en om aan de spiesen.
- Doe 1 eetlepel olijfolie in een grillpan, zet de pan op half-hoog vuur en rooster de groentezwaarden heet en lichtbruin. Breng ze op smaak met snufjes peper.
Tip: Geef de groentezwaarden een Italiaans tintje met Italiaanse kruiden en vervang de rijst voor pasta.