
Krokante witlof met bosuitjes en ketjap
Dit heb je nodig!
- 4 stronken witlof
- 800 gram aardappelen
- 8 bosuitjes
- 4 eetlepel pinda’s
- 6 eetlepels sojasaus of zoete ketjap manis
- 4 eetlepels olie
- peper
Zo maak je het:
- Doe de pinda’s in een niet breekbare kom en hak ze grof.
- Zet een pan met een flinke bodem water op het vuur. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelen in 15- 20 minuten gaar en giet ze af. Breng de aardappelen op smaak met wat snufjes peper.
- Maak de witlof schoon en snijd het harde middenstuk eruit. Snijd de overgebleven witlofbladen in reepjes.
- Verwijder van de bosuitjes het onderste gedeelte met de worteltjes. Snijd de bosuitjes in smalle ringen.
- Verhit de olie in een wok op midden- hoog vuur en fruit hierin de bosuitjes.
- Voeg ook de witlof toe en roerbak enkele minuten tot de groente een beetje is geslonken.
- Maak de groente op smaak met soja- of ketjapsaus. Strooi de gehakte pinda’s erover. Serveer met de aardappelblokjes ernaast.
Tip: Ook lekker met een stukje vlees of een kaasschnitzel./p>