‘Doe eens gek’-witlof

Krokante witlof met bosuitjes en ketjap

Dit heb je nodig!

  • 4 stronken witlof
  • 800 gram aardappelen
  • 8 bosuitjes
  • 4 eetlepel pinda’s
  • 6 eetlepels sojasaus of zoete ketjap manis
  • 4 eetlepels olie
  • peper

Zo maak je het:

  1. Doe de pinda’s in een niet breekbare kom en hak ze grof.
  2. Zet een pan met een flinke bodem water op het vuur. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelen in 15- 20 minuten gaar en giet ze af. Breng de aardappelen op smaak met wat snufjes peper.
  3. Maak de witlof schoon en snijd het harde middenstuk eruit. Snijd de overgebleven witlofbladen in reepjes.
  4. Verwijder van de bosuitjes het onderste gedeelte met de worteltjes. Snijd de bosuitjes in smalle ringen.
  5. Verhit de olie in een wok op midden- hoog vuur en fruit hierin de bosuitjes.
  6. Voeg ook de witlof toe en roerbak enkele minuten tot de groente een beetje is geslonken.
  7. Maak de groente op smaak met soja- of ketjapsaus. Strooi de gehakte pinda’s erover. Serveer met de aardappelblokjes ernaast.

Tip: Ook lekker met een stukje vlees of een kaasschnitzel./p>